Selecteer een pagina

Spaanse Wijn

overheerlijke Spaanse Wijn in Bergambacht

Spaanse wijn is een van de oudste en meest gevarieerde wijnen ter wereld. Het land heeft een rijke wijnhistorie die teruggaat tot de oudheid, toen de Feniciërs, Grieken en Romeinen al Spaanse wijn produceerden in Spanje. Vandaag de dag is Spanje de derde grootste wijnproducent ter wereld en produceert het een breed scala aan Spaanse wijn van hoge kwaliteit.

Soorten Spaanse wijn

Er zijn veel verschillende soorten Spaanse wijn, afkomstig uit verschillende regio’s en gemaakt van verschillende druivensoorten. De meest bekende Spaanse wijnregio’s zijn Rioja, Ribera del Duero en Priorat, maar er zijn ook veel andere belangrijke wijngebieden zoals Navarra, La Mancha en Catalonië.

Een van de meest populaire druivensoorten voor Spaanse wijn is Tempranillo. Deze druif wordt gebruikt voor de productie van Rioja Spaanse wijn, wat een populaire Spaanse wijn is. Rioja wijn wordt gemaakt van Tempranillo druiven die zijn gerijpt in eiken vaten. Deze Spaanse wijn is vaak krachtig en vol van smaak, met aroma’s van kersen, kruiden en chocolade.

Ribera del Duero is een andere belangrijke Spaanse wijnregio, bekend om zijn Tinto Fino druiven, die worden gebruikt voor de productie van krachtige en volle rode Spaanse wijn. Deze wijnen zijn vaak rijk aan tannines en hebben aroma’s van cassis, aardbeien en chocolade.

Priorat is een kleine wijnregio in Catalonië, die wereldberoemd is om zijn krachtige en complexe wijnen. Deze wijnen worden gemaakt van druivensoorten zoals Garnacha en Cariñena, en worden vaak gerijpt in eiken vaten. De aroma’s van deze wijnen zijn vaak rijk aan fruit, kruiden en specerijen.

Naast rode Spaanse wijn, produceert Spanje ook een aantal hoogwaardige witte Spaanse wijn. De meest populaire witte wijnregio’s zijn Rueda, Penedès en Rias Baixas. Deze Spaanse wijn is vaak fris en fruitig, met aroma’s van appel, peer en citrus.

In conclusie, Spaanse wijn is een van de meest gevarieerde en hoogwaardige wijnen ter wereld. Of je nu houdt van krachtige rode wijnen of frisse witte wijnen, er is altijd een Spaanse wijn die aan je smaak zal voldoen.

Adres

Nederburghplein 4, 2861 AV Bergambacht

Telefoonnummer

06-29765931

Email

deknegtkaas@gmail.com

Bel ons!