Selecteer een pagina

Spaanse kaas

overheerlijke kaas in Bergambacht

Spaanse kaas is een belangrijk onderdeel van de Spaanse culinaire traditie en er zijn vele verschillende soorten Spaanse kaas beschikbaar.

Populaire Spaanse kaas

  • Een van de meest populaire is Manchego, een Spaanse kaas gemaakt van schapenmelk uit de regio La Mancha. Deze Spaanse kaas heeft een volle, nootachtige smaak en wordt vaak geserveerd als een tussendoortje met een glas wijn.
  • Een andere populaire Spaanse kaas is Idiazabal, gemaakt van schapenmelk uit de Baskische regio. Deze Spaanse kaas heeft een smaak die wordt beschreven als rokerig en pittig, en wordt vaak gebruikt in gerechten zoals tortilla’s en paella.
  • Voor degenen die van een zoetere smaak houden, is Mahon een goede optie. Dit is een Spaanse kaas gemaakt van rauwe koemelk uit het eiland Menorca en wordt gekenmerkt door zijn gele kleur en zachte textuur. Mahon wordt vaak geserveerd als een tussendoortje met fruit of gebruikt in gerechten zoals gazpacho.
  • Een andere bekende Spaanse kaas is Cabrales, een blauwschimmelkaas gemaakt van rauwe geitenmelk, schapenmelk en koeienmelk uit de Asturische regio. Deze kaas heeft een krachtige, pittige smaak en wordt vaak geserveerd als een kaasplankje of gebruikt in gerechten zoals omelet.

Andere soorten Spaanse kaas

Er zijn ook veel andere Spaanse kazen beschikbaar, zoals Roncal, Tetilla en Queso de Bola, elk met hun eigen unieke smaken en textuur. Spaanse kaas is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een tussendoortje en een must-try voor liefhebbers van kaas.

 

In samenvatting is de Spaanse kaas een belangrijk onderdeel van de Spaanse culinaire traditie. Er zijn vele verschillende soorten Spaanse kaas beschikbaar, waaronder Manchego, Idiazabal, Mahon, Cabrales, Roncal, Tetilla en Queso de Bola. Elk van deze kazen heeft zijn eigen unieke smaken en textuur. Spaanse kaas is perfect voor een maaltijd of als tussendoortje

Adres

Nederburghplein 4, 2861 AV Bergambacht

Telefoonnummer

06-29765931

Email

deknegtkaas@gmail.com

Bel ons!