Selecteer een pagina

Nieuwe wereldwijnen

overheerlijke Nieuwe Wereldwijnen in Bergambacht

Nieuwe wereld wijnen zijn wijnen die worden gemaakt in landen buiten Europa, zoals de Verenigde Staten, Chili, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland. Deze wijnen worden vaak beschouwd als jongere, frissere en fruitigere alternatieven voor de traditionele Europese wijnen, aldus nieuwe wereld wijnen.

Een van de grootste verschillen tussen Nieuwe Wereld wijnen en Europese wijnen is de gebruikte druivensoorten. Nieuwe Wereld wijnen bouwers experimenteren vaak met nieuwe druivensoorten, terwijl Europese wijnbouwers vaak vasthouden aan traditionele druivensoorten zoals cabernet sauvignon, chardonnay en pinot noir. Nieuwe Wereld wijnen zijn vaak rijker en fruitiger dan Europese wijnen, dit komt door de warmere klimaten waar de druiven groeien. Hierdoor rijpen de druiven sneller, waardoor de wijnen een hogere alcoholpercentage hebben en meer fruitige smaken hebben.

Een ander groot verschil is de wijnbereiding. Nieuwe Wereld wijnen makers gebruiken vaak moderne technologie en technieken, zoals koude maceratie en nieuwe vaten, om de smaak van de nieuwe wereld wijnen te versterken. Dit geeft de nieuwe wereld wijnen vaak een meer intense smaak dan Europese wijnen.

Chili en Argentinië zijn bijvoorbeeld bekend om hun Malbec wijnen. Deze druif, die oorspronkelijk uit Frankrijk komt, doet het uitstekend in de warme klimaten van Zuid-Amerika en geeft wijnen met veel krachtige tannines, rijp fruit en een volle smaak. Nieuw-Zeeland is vooral bekend om hun Sauvignon Blanc wijnen. Deze druif geeft wijnen met veel citrus, groene appel en een frisse zuurgraad, wat ze uniek maakt. Australië is een belangrijke producent van Shiraz wijnen, die vaak een smaak hebben van pruimen, koffie en chocolade. In de Verenigde Staten zijn wijngebieden zoals Napa Valley en Sonoma Valley beroemd om hun kwaliteit Cabernet Sauvignon en Chardonnay wijnen.

Nieuwe Wereld wijnen zijn een geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar iets nieuws en anders dan de traditionele Europese wijnen. Deze wijnen zijn vaak toegankelijker en frisser van smaak, en bieden een breed scala aan smaken en stijlen.

Adres

Nederburghplein 4, 2861 AV Bergambacht

Telefoonnummer

06-29765931

Email

deknegtkaas@gmail.com

Bel ons!