Selecteer een pagina

Franse wijn

overheerlijke wijn in Bergambacht

De Franse wijn industrie is een van de oudste en meest gerespecteerde ter wereld. Het land is verantwoordelijk voor een groot deel van de wereldwijde wijnbouw en produceert een breed scala aan Franse wijn van hoge kwaliteit.

Geschiedenis Franse wijn

De geschiedenis van de Franse wijn gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de Galliërs al Franse wijn maakten. In de loop der eeuwen is de wijnindustrie in Frankrijk enorm gegroeid en geëvolueerd. Tegenwoordig is Frankrijk verdeeld in verschillende wijnstreken, waaronder Bordeaux, Burgundy, Champagne, Rhône en Loire. Elke streek heeft zijn eigen unieke kenmerken en specialiteiten aan Franse wijn.

Soorten Franse wijn

Bordeaux is bijvoorbeeld wereldberoemd om zijn robuuste rode Franse wijn, zoals de Médoc en Saint-Émilion, gemaakt van druiven zoals Cabernet Sauvignon en Merlot. Burgundy produceert voornamelijk witte Franse wijn, met name Chardonnay en Pinot Noir, en is bekend om zijn fijne, complexe smaken. Champagne, de thuisbasis van de beroemde bubbels, is gemaakt van druiven zoals Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Rhône is bekend om zijn krachtige rode Franse wijn, zoals Côtes-du-Rhône, gemaakt van druiven zoals Syrah en Grenache. De Loire-vallei is bekend om zijn frisse, fruitige witte Franse wijn, zoals Sancerre en Pouilly-Fumé.  

Kwaliteit van Franse wijn

In Frankrijk worden wijnen ook vaak geklasseerd volgens hun kwaliteit. De bekendste hiervan is de Appellation d’Origine Contrôlée (AOC), die de kwaliteit en de herkomst van de wijn garandeert. Wijnen met een AOC-status worden onderworpen aan strenge regels en controles om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoge standaarden van de streek waar ze vandaan komen.

In samenvatting, Franse wijn is een van de meest gerespecteerde en populaire ter wereld. Frankrijk produceert een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit, met elke streek zijn eigen unieke kenmerken en specialiteiten. AOC is een belangrijk kwaliteitslabel voor Franse wijnen, waarmee de kwaliteit en de herkomst van de Franse wijn wordt gewaarborgd. Of u nu op zoek bent naar een robuuste Bordeaux of een fijne Chardonnay uit Burgundy, er is een Franse wijn die bij uw smaak past.

Adres

Nederburghplein 4, 2861 AV Bergambacht

Telefoonnummer

06-29765931

Email

deknegtkaas@gmail.com

Bel ons!